luni, 6 aprilie 2015

Cu zambet pentru suflet


Imi vin tot felul de idei de povestit aici dar le aman mereu pentru ca ideile astea au legătura cu un plan viitor si deci trebuie sa astept sa fac un anume lucru sau sa astept sa se întâmple "cevaul" ca sa am apoi ce povesti aici . E complicat ... 
De exemplu , mi am propus sa aleg o zi in care sa zambesc ca nebuna la toată lumea si sa număr cate răspunsuri am primit .. dar cu detalii bineinteles . Se analizează si răspunsurile morocanoase nu numai zâmbetul oferit înapoi . Anul trecut am facut un post, aici il gasiti http://ancahealthjoy.blogspot.ae/2014/04/invata-sa-ai-mereu-un-zambet-ascuns-in.html , despre ce ma face sa zambesc intr o oarecare zi si a ieșit destul de ok asa ca da .. este pe lista subiectul asta cu ranjitul aiurea .  Mai am de povestit despre Anca'JoyShake , pe care l am preparat amestecând diverse superfoods dar cum e foarte proaspăt facut nu pot povesti si ce minuni a facut pentru mine asa ca mai astept . Despre yoga si entuziasmul pentru cursul meu din Milano de la jumatatea lunii Iulie  .. la fel o sa povestesc cand o sa termin de citit tot ce mi am propus pentru ca acum ma simt copleșita de tot ce învăț si am o mare de informații noi si foarte spirituale in cap . Credeați ca totul e clar si zen  in yoga ? Nu ! Totul poate deveni asa cu timp , practica si răbdare . Deci mai este vreme pentru asta . 
Daca tot nu ma pot apuca de povestit nimic atunci m am gândit sa fac o traducere la un text foarte interesant si frumos pe care l am gasit pe MBG . 
Deci nimic din ce urmează nu mi aparține dar garantez ca merita citit textul   . Acesta nu este tradus motta mo ci asa cum am considerat eu ca suna mai bine asa ca fara comentarii .  Luați , cititi, bucurati va si mai ales APLICAȚI !!!!
Ce sa nu faci pentru a trai o viata inspirata 
1 . Nu fi o persoana dificila , fii bun in schimb ! 
2. Nu judeca , fii receptiv si deschis . 
3. Nu compara , recunoaște si sarbatoreste reușita altora . 
4. Nu jigni , respecta i pe ceilalți . 
5. Nu purta ciuda , Iarta i pe cei din jur , înțelege situația si mai ales Iarta te pe tine . 
6. Nu fi egoist , gândește te la ceilalți , viata nu este un joc al singuratatii . 
7. Nu fi nerecunoscator , fii mulțumit cu ceea ce ai , este întodeauna îndeajuns . 
8. Nu ignora responsabilitile pe care le ai in viata ta , fii responsabil pentru gândurile , emotiile , corpul si acțiunile tale . 
9. Nu ti pierde simtul umorului , fii nostim , razi mult , razi chiar si de tine uneori . 
10. Nu presupune raul / nu te astepta la rau  , fii pozitiv , cu speranța in suflet si așteaptă ca tot ce este mai bine pentru tine sa se întâmple . 
11. Nu fi zgârcit , fii darnic in dragoste si fii darnic cu tine .
12. Nu ti pierde interesul , fii curios , creativ . 
13. Nu înceta sa asculti , fii mereu activ in ascultare si asculta chiar si ce nu este rostit . 
14. Nu te bloca / împotrivi , fii deschis la schimbare si la noi perspective . 
15. Nu fi îngâmfat si nu avea impresia ca esti atotcunoscator ; fi toată viata dornic sa inveti , nu înceta niciodată sa evoluezi si sa ti lărgești cunostintele . 
Nota : Pentru a putea asimila mai bine cele scrise mai sus ar trebui citite si poate un pic analizate fiecare in parte , simti te as spune mai bine . 

Ma bucur ca am trimis acest post către voi cu puțin înainte de Pasti , chiar este si perioada de curatenie interioară si de zâmbit cu sufletul , de compasiune, de a fi umili si de a lupta cu Ego ul nostru nataflet si mereu in acțiune . Ma gandesc de multe ori ca as vrea sa il pot smotoci , obosi si adormi in momentele in care el joaca hora in jurul meu . E parte din mine si il accept  insa e nazdravan tare,  serios . Interesant de urmărit atunci cand găsești puterea sa joci altfel decât iti sopteste el .. e confuz si il intriga aceasta atitudine . Eu am simtit asta in diverse situații si i am zâmbit , l am lăsat sa se agite in speranța ca v a obosi . Dar e greu sa faci asta , de cele mai multe ori el castiga ...mai am de lucrat si de stat in cap pana o sa reusesc sa l controlez mai mult eu decat el pe mine . Iata am gasit o poza foarte interesanta si la subiect . 

Înapoi la ce fel ar trebui sa simțim , cred ca trebuie doar sa permitem mintii si sufletului nostru sa fie alimentat cu energia divina si astfel sa ne hranim gândurile , vorbele si faptele cu dragoste si bunătate.  .
Paste Fericit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu