sâmbătă, 14 decembrie 2013

Yoga. Carti II . Manalina mea si Bacovia , al meu si el ...Nu pot sa cred ca m-a prins mijlocul lui Decembrie pana  sa scriu despre Lista de Carti din 2014 .
Stau cateodata si citesc alte articole de pe alte bloguri si ma minunez de ce frumos scriu unii si  ma simt mai bogata de fiecare data cand citesc ceva interesant ,,, dar uite asa imi trece timpul printre bloguri si postari si nu am mai apucat eu sa scriu nimic la mine , nu am mai citit nimic din ce aveam de citit … .
Am petrecut ultímele 2 saptamani si 2 weekenduri focusata pe noua mea descoperire , adica pe Ashtanga Yoga . Imi place de mor !! E destul de challanging  sa practici singur acasa si iti ia foarte  mult timp numai sa aduni toate informatiile necesare , sa gasesti toate clipurile , sa alegi varianta cea mai buna , sa inveti mantrele de inceput si sfarsit , sa ai multa multa rabdare cu posturile .
 Asa am descoperit-o pe Kino MacGregor , instructoare de Ashtanga Yoga in California si mai ales cartea ei  “ The Power of Ashtanga Yoga “ .

 Nu mi-am comandat-o inca dar eu sper sa o si citesc pana la sfarsitul anului . Aseara am stat pana la mijlocul noptii cu incercari nereusite sa ma ridic in Sirsasana , adica in cap ca in fotografie … 

 Nu am reusit , dar sunt mai aproape cu un pas si cine stie daca nu cumva pana pe 31 Decembrie 2014 o voi face . Wow hahaha GLUMESC ¡!! 2013 am vrut sa zic ! Atunci voi posta o fotografie cu mine si nu cu Kino .
Un ultim lucru despre yoga si Kino si trec la Carti ..  .
 Intr un interviú de la lansarea cartii “ The Power of Ashtanga “ , Kino povesteste cum un incepator in practica posturilor yoga spune ca face aceasta numai pentru a fi in forma, flexibil si nimic mai mult … insa YOGA , prin insasi traducerea cuvantului din sanskrita , inseamna uniunea/ alaturarea  corpului cu mintea . Asa ca atunci cand te concentrezi asupra unei posturi , te concentrezi si asupra respiratiei si astfel mintea ajunge sa se mai curete, sa se mai relaxeze . Imi  place foarte mult ce am descoperit si sunt entuziasmata maxim ! Dar cam atat despre asta … Ideea era ca la lista mea de  pe raft  sa fie citite pana la sfarsitul anului 2013 s-a adaugat  inca o carte , The Power of Ashtanga Yoga by Kino MacGregor .

Lista cartilor de citit din 2014 :
Nota:   sunt carti aici pe care le-am mai citit cand eram la scoala si mai tarziu ,  dar vreau neaparat sa le recitesc , imi e dor de ele caci mi-au fost tare dragi  . Celelalte carti sunt recomandate si mai ales culese din diverse bloguri unde au avut o descriere interesanta .  

1 .Să vă lusturiesc pantofii, domnule?- autor anonim
2.Fefeleaga- Ion Agârbiceanu
3.O perfectă zi perfectă- Marint Page
    O zi ca oricare alta din viata unui angajat la o mare companie perfecta. O zi in care visezi (cioranian) la sinucidere si o indeplinesti in cele mai sangeroase moduri posibile... in minte. Un tanar care seamana putin cu eroul din M-am hotarat sa devin prost, dar cu alt impediment : imaginatia.
Ca sa corespunda, la serviciu, tiparului de angajat ideal, are chiar si o familie "de inchiriat". Dar, orice ar face, lumea in care traieste pare a fi mereu intr-un stanjenitor contratimp cu el.
Intrebarea criticului: Cum trebuie inteleasa o zi perfecta intr-o lume perfect imperfecta?
4.Soni – Andrei Ruse

    Cancer gastric în ultimul stadiu e diagnosticul care i se pune pe neaşteptate şi personajului titular din Soni de Andrei Ruse (ediţia a III-a revăzută, Polirom, 2012), iar această sentinţă produce în comportamentul şi concepţiile tinerei de 26 de ani o serie de modificări care dau substanţa cărţii.
5.Ion- Liviu Rebreanu
6.Dragostea Flori de Bujor – Lisa See
7.Despre Lucrurile Simple – Mihaela Radulescu  
8. Anne de la Green Gables- Lucy Maud Montgomery
   Cartea  e scrisă cu cuvinte simple, în ea doar Anne are dreptul să folosească cuvinte mari, care spun povestea unei orfane. Marilla  şi Mathew Cuthbert, frate şi soră,  au luat hotărârea de a înfia un băiat pe care să-l  facă gospodar.
  În loc de băiat, Mathew se pricopseşte cu o fetiţă "cu părul roşu ca focul ... şi faţa toată pătată de pistrui" pe care o duce acasă la ferma Green Gables... Cei doi, Mathew şi Marilla, sunt puşi la grea încercare, de cum o acceptă pe Anne în familia lor. Ea fiind o fetiţă cu o fire foarte aprinsă, ca părul ei roşcat de care e ofensată, vorbăreaţă  şi neferită de buclucuri. Reuşeşte să scape din probleme datorită sfaturilor şi sprijinului celor doi tutori. Se împrieteneşte cu Diana, o fetiţă cu "părul şi ochii negrii şi obrajii rumeni", care îi devine, după cum spune Anne "prietenă de suflet".
9 . Arsă de vie-Suad
10. Jurnalul Annei Frank
11. Se numea Sarah- Tatiana de Rosnay
    O carte emotionanta despre Holocaust, o carte marturie care te rascoleste, in care ororile sunt descrise concis, rapid, fara sentimentalisme.
12. Pânza de păianjen-Cella Serghi
13. Padurea Norvegiana – Haruki Murakami
14. Fluturi – Irina Binder
  Pentru ca Pufosenia vrea sa o citeasca si am incredere ca stie ea de ce !
15.Sa nu ma parasesti – Kazuo Ishiguro
 Este un fel de buildungsroman. Dar unul special. Căci şi Kathy, personajul principal, creşte, se dezvoltă, se pregăteşte pentru a-şi atinge scopul. Atâta doar că e un scop pe care nu ea şi l-a propus, ci pe care o societate descreierată şi mizerabilă i l-a trasat încă de când s-a născut: acela să moară, la un moment dat, după câteva donaţii, pentru ceilalţi.
16. Femei - Charles Bukowski
“ Femeia”, este un roman misogin, poate chiar prea cinic la adresa femeilor. O scriere plină de erotism, în stiulul caracteristic al autorului. Romanul nu poate fi încadrat într-o anume categorie, dar este recomandat amatorilor de lectura erotică. Scriitorii români, care chinuie tastele cu pasaje zic ei excitante, trebuie să-l citească mai întâi pe Bukowki şi apoi să se întrebe dacă în literatura erotică mai e ceva de spus, în plus.
17. Luni de Fiere- Pascal Brukner

  Luni de fiere nu e o carte pentru oricine. Daca insa nu esti unul dintre conservatorii aceia rigizi care nu poate accepta trairile si experientele altora fara sa incerce sa se identifice cu ei, cartea este cu siguranta o lectura interesanta.
Nu poti sa rezumi Luni de fiere la simpla pornografie, pentru ca pasajele, oricat de explicite ar fi, sunt de fapt o minutioasa descriere facuta prin prisma personajului principal, care detasat de pasiunea exaltanta a relatiei reuseste acum sa vada resorturile care au dus la consumarea ei.
18. Lorelei –Ionel Teodoreanu
 Romanul ne poarta duios si viu prin copilarie, apoi dulce si ametitor prin fiorul primei iubiri.
In paginile lui gasim clinchetul curat de clopot al copilariei, tremuratul de vioara al inimii cand iubeste, simfonia sfasietoare al umbrei de gelozie, ureltul tradarii, marsavia prieteniei inselate, scartaitul tardiv al remuscarilor, mister, prieteni buni si credinciosi, prieteni falsi care… te ingroapa de viu, raset si lumina, intuneric si sinucideri, perisabilitatea fiintei umane- “frunza in vant”.
19.Eseu despre orbire – Jose Saramago
 O carte tulburătoare.
Este prezentata o lume sumbra  , neliniștită, dezorganizată, animalică, urât mirositoare, disperată și practic condamnată la piere. Şi asta pentru a percepe mai bine, pentru o înțelegere mai clară a celeilalte lumi în care trăim și pe care din fericire, o putem vedea – cea reală.
E o carte incurabil de bună, o infuzie de realitate pentru orice societate bolnavă.
20 . Papillon- Henri Charriere
  “Society does not want free men. They talk freedom, democracy, anything they want. But they don’t want free men. Society wants conditioned men, men who march in step”
(Henri Charriere – “Papillon”)
21. Soseaua Catelul 42 – Alina Nedelea

Ma opresc  la 21  caci vreau sa mai am timp si de practicat yoga ,
de iesit in oras cu prietenii, de vorbit cu familia mea dar mai ales de iubit , pe frumuselul T ¡!
Daca ma uit bine la lista asta realizez ca Manalina mea, prietena mea draga , avea dreptate . Imi plac dramele si in general , cartile tulburatoare .  Adica sa va povestesc !
Acum 2 saptamani , vorbeam cu ea despre ce s-a mai intamplat in viata noastra … ce mai e nou .. Printre altele i-am spus ca am si mobila acum  in apartament si ca merg sa il incalzesc impreuna cu T  acum de sfarsit de an , pentru prima data de cand l-am cumparat .  Ca e foarte luminos , ca am ales gresia , parchetul in tonuri foarte deschise “  asa cum imi doream eu de cand eram noi in liceu ,  asa i-am zis . Si ea , ce credeti  ?
Imi spune : “ Nuuuuuuuu Anca !!! Tu visai ca o sa ai toate astea in NEGRU !!  Tu erai cu Bacovia ¡!!!!!!!!! “ Si Doamne  ! M-a aruncat fata asta cu 17 ani in urma cand faceam noi un fel de exercitii de vizualizare despre cum o sa arate casa noastra din viitor . Asa mi-am amintit ca intradevar la mine total era sumbru si intunecat si ca  il iubeam pe George foarte mult incat ii recitam poeziile intinsa pe gresia cea rece si neagra din holul casei mele din vis .
Ohhh bine ca m-am luminat intre timp si ca la mine acasa e lumina si bucurie si muzica buna … dar ahhh de George iar m-a prins un mare drag si va las aici vreo doua poezii .

George Bacovia - Cuptor


Sunt cativa morti în oras, iubito,
Chiar pentru asta am venit să-ti spun;
Pe catafalc, de caldura-n oras,
Incet, cadavrele se descompun.

Cei vii se misca si ei descompusi,
Cu lutul de caldura asudat;
E miros de cadavre, iubito,
Si azi, chiar sanul tau e mai lasat.

Toarna pe covoare parfume tari,
Adu roze pe tine să le pun;
Sunt cativa morti în oras, iubito,
Si-ncet, cadavrele se descompun...


George Bacovia - Decembre

Te uitã cum ninge decembre...
Spre geamuri, iubito, priveste -
Mai spune s-aducã jãratec
Si focul s-aud cum trosneste.

Si mânã fotoliul spre sobã,
La horn sã ascult vijelia,
Sau zilele mele - totuna -
As vrea sã le-nvãt simfonia.

Mai spune s-aducã si ceaiul,
Si vino si tu mai aproape, -
Citeste-mi ceva de la poluri,
Si ningã... zãpada ne-ngroape.

Ce cald e aicea la tine,
Si toate din casã mi-s sfinte, -
Te uitã cum ninge decembre...
Nu râde... citeste nainte.

E ziuã si ce întuneric...
Mai spune s-aducã si lampa -
Te uitã, zãpada-i cât gardul,
Si-a prins promoroacã si clampa.

Eu nu mã mai duc azi acasã...
Potop e-napoi si nainte,
Te uitã cum ninge decembre...
Nu râde... citeste nainte.

Lectura Placuta pe Noul An !! 
Craciun cu iubire , cu  zambete multe si calde !!!!
La Multi Ani Madalina si zile  frumoase cu soare la Paris !!!!!

Namaste Oameni frumosi !!!

AncaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu